Otthonunk Ispitaalja

Ilonka néni csodakertje Ispitaalján

2019. augusztus 15. - Otthon, Ispitaalján

facebook_1.jpg

Ilonka néni

A Jókai utca legszebb előkertje, mely egész Ispitaaljának becsületére válik, a 88 esztendős, életvidám Ilonka néni (Kálecz Vendelné) keze munkáját dicséri, aki ideköltözése óta szorgalmasan ápolja, gondozza a házuk körüli virágoskertet. Ilonka néni, aki fiatalon vidéken, egy dél-somogyi kis faluban élt, úgy látja, hogy a városi lét is sokkal harmonikusabb akkor, ha odafigyelünk a bennünket körülvevő környezetre, annak tisztaságára, rendezettségére és engedjük, hogy a természet szépsége jelen legyen az életünkben.

Az ablaka alatt virágzó mályvasövény tarkaságából és a körülötte büszkélkedő virágsorfalból egyaránt kiemelkedik egyik féltett kincse, a mocsári hibiszkusz, melynek tündöklő szépségére már pécsi természetfotósok is rácsodálkoztak.

kalecz.jpg

Mocsári hibiszkusz Ilonka néni ablaka alatt

Bár Ilonka néni számára saját előkertjének gondozása is rendszeres elfoglaltságot biztosít, szívesen részt vesz a városi szervezésű virágosítási programokon. Egyik kezdeményezője és résztvevője volt a Jókai Utcai Iskola előtti téren zajló zöldítési, virágosítási törekvéseknek. Egy orvos ismerősének véleménye alapján úgy tartja, hogy aki rendszeresen a szabad levegőn kerti munkát végez, annak hét évvel nő az egészségben eltöltött élettartama. Családjában erre csak azt mondják, hogy Ilonka néni már annyi időt töltött szorgalmas munkával a virágok között, hogy esetében ez már sokszor hét év!

kalecz2.jpg

Ilonka néni előkertje

Így akár egészségügyi megfontolásból, akár azért mert a bennünket körülvevő környezetre adó polgárok vagyunk, vegyünk példát mindannyian Kálecz Vendelné példamutató szorgalmáról és lelkesedéséről! Legyen Ispitaalja Pécs legvirágosabb városrésze!

miniatur.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://ispitaalja.blog.hu/api/trackback/id/tr9115009892

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása