Otthonunk Ispitaalja

Megújul az ispitaaljai Jókai Mór Általános Iskola!

2019. augusztus 22. - Otthon, Ispitaalján

Állványok a Jókai Mór Általános Iskola körül (fotó: PécsMa)

Tavaly nyáron a Köztársaság Téri Általános Iskolához, idén nyáron újabb ispitaaljai helyszínre vonultak fel az építőmunkások: a Jókai utcai általános iskolában kezdődött jelentős, több százmilliós beruházás. 

Ahogy az uniós közbeszerzési értesítőben is olvasható, sikeresen zárult a pécsi Jókai utcai általános iskola felújítására kiírt pályázat. A legjobb ajánlatot két baranyai vállalkozás közösen nyújtotta be, a szerződést júliusban alá is írták, most már a munkák is megkezdődtek.

A több mint 310 millió forint értékű beruházás során az épület energetikai korszerűsítése és akadálymentesítése zajlik le, többek között szigetelik a tetőt és a külső homlokzatot, nyílászárókat cserélnek, új lapradiátorokat és lámpatesteket is kap az iskola. Korunknak megfelelően akadálymentesítik is az épületet – a sulit gyakorlatilag teljesen újjávarázsolják.

A pályázatot egyébként úgy írták ki, hogy a kivitelezőnek biztosítania kell a munkák ideje alatt az iskola zavartalan működését, a beruházásnak a tanítási órák legkisebb zavarásával kell folynia. (Ez egyébként nem megoldhatatlan, a Pécsi Református Iskolaközpontban egy teljesen új iskolaépületet alakítottak ki úgy, hogy közben az intézmény más részein zajlott a tanítás.)

A Jókai utcai iskolafelújítás Pécsett nem áll egyedül, elég csak arra gondolni, hogy milyen nagyszabású óvoda- és bölcsőderekonstrukció zajlik: a mintegy 2,5 milliárdos programban tucatnyi óvoda és mintegy féltucatnyi bölcsőde szépül meg.

(forrás: pecsma.hu)

A bejegyzés trackback címe:

https://ispitaalja.blog.hu/api/trackback/id/tr7515019342

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása