Otthonunk Ispitaalja

Ispitaalja Napja 2019

2019. augusztus 25. - Otthon, Ispitaalján

facebookra2.jpg

2019. augusztus 24-én először, hagyományteremtő szándékkal került megrendezésre az Ispitaalja Napja. A kezdeményező Ispitaaljáért Baráti Kör, a rendezvénnyel a városrész árpádkori történelmi gyökereire hívta fel az itt élők figyelmét. Ispitaalja története ugyanis egészen a középkori püspöki székhely létrejöttéig vezethető vissza. A XII. századból eredő településnév a kórháztól (ispotálytól) délnyugatra, a Mecsek völgyében elhelyezkedő, várfalon kívüli településrészt jelölte.

A városrész ünnepe alkalmából az ispitaaljaiak élő történelemórán, lovas harcászati bemutatókon, fegyvertörténeti bemutatón és középkori ízvilágú ételeket bemutató ételkóstoláson vehettek részt. A legnagyobb egyébként sikert egyértelműen a délutáni lovasbemutató aratta, amelyre rengeteg környékbeli család; köztük gyermekek és idősek is ellátogattak.A nap folyamán mintegy 250 fő látogatott ki a programra.

A színes programok közepette a kicsiket ugrálóvár és trambulin várta, vacsora idején pedig középkori ételkóstolóval készültünk az érdeklődők részére. A színvonalas programért köszönet a Haramza testvéreknek.

facebookra.jpg

facebookra4.jpg

facebookra3.jpg

facebookra5.jpg

További képekért kattintson facebook oldalunkra!

A bejegyzés trackback címe:

https://ispitaalja.blog.hu/api/trackback/id/tr9915024394

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása