Otthonunk Ispitaalja

Ispitaalja, ahogy mi látjuk: Hubai Miklósné Regina néni

2019. augusztus 12. - Otthon, Ispitaalján

facebook.jpg

Barkóczi Csaba, az Ispitaaljáért Baráti Kör elnöke és Hubai Miklósné Regina néni

Hubai Miklósné, Regina néni a MÁV Bérház legrégebbi lakóinak egyike, aki 1968 óta él itt. Igaz, már jóval korábban Ispitaaljára került, hiszen a kereskedelmi gimnázium tanulójaként a középiskolai tanulmányai megkezdésétől a mai Heim Pál utcában volt kollégista. Azok közé tartozik, akik még tapasztalatból tudják, hogy miért kapta nevét a Rét utca, hiszen a  Köztársaság téren és az ott lévő általános iskola területén, valamint a vízügyi igazgatóság épülete helyén, valódi parlagon álló vadvirágos legelő virított. A középiskola elvégzését követően később férjéhez költözve került a MÁV Bérházba, ahol eleinte apósával (aki mozdonyvezető volt) és anyósával is együtt éltek. Szép emlékeket őriz, hiszen a zárt épületegyüttes lakossága igencsak összetartó közösséget alkotott. Az udvarban, a szomszédolás mellett, gyakran össznépi disznóvágások is zajlottak, télen pedig korcsolyapálya volt a mai belső parkoló helyén, ahol életre szóló barátságok, szerelmek szövődtek a fiatalok között.

Regina néni ma is lelkesen olvas Pécs és azon belül is szűkebb városrészünk, Ispitaalja történetéről. Az olvasottakból és emlékeiből feljegyzéseket is készít a városrészről. Lánykorában Szőkéden, Túronyban és Egerágon is laktak családjával, de ma már úgy érzi nem tudna máshol élni, mint az általa Tündérvárosnak nevezett ispitaaljai városrészben.

A bejegyzés trackback címe:

https://ispitaalja.blog.hu/api/trackback/id/tr5915006868

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása